1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. mignongebraad met champignonsaus en tomaat

mignongebraad met champignonsaus en tomaat

Door: josianenijssen

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-07-2002

Ingrediënten 4 personen


750 g mignongebraad
3 tomaten
20 g tomatenpuree
1 ui
1 eetlepel ketchup
250 g champignons
25 augurkjes (zoetzuur)
1 eetlepel mosterd
2 dl zure room
5 cl vodka
100 g boter (bakboter)
0.5 eetlepels peperbolletjes (groen)
peper
zout



Ontdek meer:

Voorbereiding

Het edelste en magerste gebraad is het mignongebraad. De mignon wordt versneden uit het rugstuk van het varken en wordt ontdaan van alle vet en vliezen. Het is een ideaal stuk vlees voor wie licht en mager wil eten.

Bereidingswijze

De ui in ringen snijden en goudgeel bakken in de boter.

De champignons schoonmaken en in kleine stukjes snijden. De tomaten onderdompelen in kokend water en vervolgens laten schrikken in koud water. De tomaten pellen, ontpitten en in kleine stukjes snijden.

De champignons en de tomaten bij de gebakken ui voegen. Op smaak brengen met tomatenpuree en ketchup. De augurkjes fijnhakken en bij het groentemengsel voegen.

Het gebraad aan alle kanten dichtschroeien in hete boter en kruiden met peper en zout. De verse groene peper pletten en samen met het gebraad in de braadslee leggen. In een goed voorverwarmde oven laten bakken op 190 graden gedurende 15 minuten.

Het vlees uit de oven nemen, de braadjus afgieten en het vlees flamberen met vodka.

De braadjus inkoken met de zure room en de mosterd. Het gebraad op een schotel leggen, de champignons eromheen scheppen en alles overgieten met de zure roomsaus.

Nog 5 minuten in de oven zetten en serveren met aardappelgratin.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top