1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Scandinavische keuken
  5. Räksmörgås

Räksmörgås

  • Scandinavisch, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-07-2002

Ingrediënten 4 personen


4 eieren, 200-250 gram (kleine) garnalen, zout, peper, mayonaise en veel (verse of gedroogde) dille


Verder heb je nodig


Kom, mes, lepel.


Heerlijk en makkelijk voorafje of op toastjes bij de borrel.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de eieren hard, laten afkoelen en in kleine stukjes hakken/snijden, hak/snij de garnalen wat kleiner (tenzij je Hollandse garnalen gebruikt, dan is het niet echt nodig). Als je verse dille gebruikt moet die ook fijngesneden worden.

Bereidingswijze

Doe de fijngesneden eieren, garnalen en dille in een kom, naar smaak een beetje zout en peper (wees er een beetje voorzichtig mee!) en alles goed door elkaar mengen. Dan een flinke eetlepel mayo erin en roeren. Het mengsel moet net smeuig worden, net niet uit elkaar vallen (moet ZEKER NIET op zon garnalensalade lijken die je in supermarkt kan kopen). Het mengsel moet eigenlijk een beetje "groen zien" van de dille. Het mengsel goed af laten koelen in de koelkast tot gebruik. Dan verdelen over sneetjes - al dan niet geroosterd - gewoon wit brood. Broodje opmaken met een partje citroen (die je lekker kan uitknijpen) en als ik verse dille heb, doe ik daarvan ook een takje op.

Serveertip

De hoeveelheid dille is moeilijk te zeggen, het is ook een kwestie van smaak. Persoonlijk vind ik het het lekkerst als de dille een heel klein beetje overheerst en het mag zeker niet te zout worden. Gebruik je Hollandse garnalen - vind ik - kan je zout en peper achterwege laten.
Een stelregel voor dit recept is: per persoon 1 ei en +/- 50 gram garnalen en dan de rest naar smaak. Het kan een dag van tevoren gemaakt worden (smaakt alleen maar beter).
Smaklig måltid!Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annkristina


Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annkristina
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top