1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Japanse nori-omeletrolletjes

Japanse nori-omeletrolletjes

  • Japans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-07-2002

Ingrediënten 4 personen



? 4 eieren (M)
? 2 eetlepels olie
? 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
? 2 sushi norivellen
? ca. 5 cm verse gemberwortel
? 4 eetlepels Japanse sojasaus
? zout en peper
? 1 zakje waterkers (75 g)



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


In kom eieren met 2 eetlepels water en een snufje zout en peper loskloppen.
In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten.
Helft van eimengsel erin schenken en helft van sesamzaadjes erover strooien.
Ei in ca. 3 minuten laten stollen.
Omelet uit pan op bord laten glijden.
Op dezelfde manier tweede omelet bakken.
Noriblaadjes op omeletten leggen.
Omelet met nori oprollen.
Omeletten met scherp mes in plakken van ca. 5 cm breed snijden.
Gember schillen en raspen.
Sojasaus met 4 eetlepels water verdunnen.
Gember erdoor roeren, op smaak brengen met peper en saus in vier schaaltjes schenken.
Schaaltjes met dipsaus op borden zetten.
Waterkers ernaast leggen.
Omeletrolletjes rechtop erop zetten.

Serveertip


Norivellen zijn dunne velletjes gedroogd en geroosterd zeewier, die gebruikt worden voor het maken van sushi. Ze geven dit gerecht een heel eigen smaak. U kunt de nori in dit gerecht vervangen door blaadjes waterkers.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van blij_met_ei


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van blij_met_ei
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top