1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. Kippensoep
  5. chinese kippensoep

chinese kippensoep

Door: tjoelily

  • Chinees, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-07-2002

Ingrediënten 4 personen


Ben; 1hele kip of 4 poten,5sjalottjes,1theel gembergeraspt,
wat paksoi, bosuitjes, soepblok .licht soya saus en wat zout.


Verder heb je nodig


Soeppan en pannetje met wat olie,
keukenmachine om de sjalottjes fijn te maken,gember rasp fijne rasp.


Een lekkere kipensoep met sjalotte en gember saus.

Ontdek meer:

Voorbereiding

De kip wassen met citroensap.
de sjalotjjes in de molen doen .
de paksoi wassen en vingerlengte snijden.
De bosuitjes fijn snijden.

Bereidingswijze

De kip in de soeppan doen water bij voegen tot 1,1/2 liter water .De pan op vuur doen soep trekken .50 minuten dan de bouilion bij doen en dan als laatst de paksoi.
De sjalottjes met wat l;icht soya en wat zout mengen en dan erg hete olie op gieten.
Dat is de saus voor het vlees.
De soep bestrooien met bosuitjes fijn en dan de kip in stukken hakken en dan severen op een platte bord de saus in een kommetje doen.De soep in kommen serveren.

Serveertip

Je kan ook behalve paksoi chinese kool op de soep serveren die moet je even blanceren.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tjoelily
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top