1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Surinaamse bami

Surinaamse bami

Door: rockyfood

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-07-2002

Ingrediënten 4 personen


1 pak chinese mie (250-300 g), 2 tenen knoflook, 3 eetlepels ketjap manis, 4 eetlepels ketjap asin, 1 grote ui, 300 g kipfilet, bosje verse selderie, tauge, gemberpoeder, olie, mespuntje trassi, 3 eieren (roerbakken), 1 theelepel sambal



Deze bami heb ik gegeten bij mijn vriendin Lidia. Een grote pan maakt wanneer je met een stel vrienden bij elkaar bent dat het binnen de korste keren muisstil is ;-)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vlees met knoflook, gemberpeoder, sambal, trassi en ui bakken en uitrafelen (vlees). Roergebakken eieren erbij doen. Mie koken, vervolgens in de wok licht bakken. Daar vlees en mengsel van ui knoflook etc door elkaar scheppen. Al scheppend de ketjap manis en asin toevoegen. Verse selderie snijden en tauge met heet water afspoelen en door de bami heen scheppen.

Serveertip

Serveren met kroepoek, atjar en augurken.



Reacties (12)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rockyfood
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top