1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. kwarteltjes op twee wijzen

kwarteltjes op twee wijzen

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 11-07-2002

Ingrediënten 4 personen


8 kleine kwarteltjes
1 kg jonge bladspinazie, ontdaan van de steel en gespoeld.
200 gram champignons de Paris, schoon geborsteld
Voor de saus: bosje dragon,
een witte pompelmoes,
een sjalot,
porto, witte wijn
boucquet garni, boulliongroenten.


Verder heb je nodig


Een keukenslaafje is handig, helaas niet altijd voor handen!


Kwarteltjes op twee wijzen: de borstjes rose gebakken, de boutjes geconfijt met jonge bladspinazie en champignos de Paris, jus met witte pompelmoes. Veel voorbereidingswerk, maar het loont de moeite! Ik maakte het voor een feestelijk intiem dineetje klaar.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Er is veel voorbereidingswerk aan! Eerst begin je met de kwartels. Ontvel ze, en snijd de boutjes los en de borstjes. De borstjes leg je apart. De boutjes kruid je en laat ze dan gedurende twee en een half uur confijten in eendevet in de oven op 90 graden. Als je geen eendevet vindt, kan je ook smout gebruiken. Haal ze daarna uit het vet en leg ze apart.
De saus: breek de karkassen en de restanten van de kwartels, bak ze aan in een pan met wat boter tot alles mooir bruin wordt. Doe er de groenten bij (prei, ui, sjalot, wortel, selder, peterselietkajes ... enz.) en het kruidenboeket (tijm, laurier, peper...) Spatel tomatenpuree door het geheel en bevochtig met witte wijn tot alles onderstaat. Laat gedurende een tweetal uren pruttelen, tot je ongeveer 1 dl. overhoudt van de vloeistof, zeef. Stoof een sjalot aan in wat boter, strooi er wat bruine suiker over, laat karameliseren en bevochtig met het sap van de witte pompelmoes. Doe er de 'kwartelfond' bij en evenveel porto en laat alles inkoken met de dragonblaadjes tot sausdikte en zeef.

Bereidingswijze

De boutjes kun je terug verwarmen in de oven op een niet te hoge temperatuur. Bak de champignos en de spinazie kort aan in een grote kom, kruid met peper en zout, als de spinazie geslonken is sluit dan de kom af met het deksel en draai het vuur uit. De filetjes bak je rose, kruid met peper en zout. Mix door de saus een koud klontje boter.

Serveertip

Dresseer in diepe ronde borden wat spinazie en champignons, schik daarop drie borstfiletjes, en leg bovenaan de twee boutjes gekruist. Giet de saus royaal uit rond de constructie. Heerlijk!Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mbeudaer


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mbeudaer
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top