mediterranee henri iv

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.

Mediterraanse roerbakschotel ****

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
200 g gekookte ham, 200 g salami, 100 g bacon, 1 rode ui, 2 bosuitjes, 1 kleine aubergine, 1 kleine courgette, 1 stuk broccoli in roosjes, 2 tomaten, 1 kleine koolrabi, 1 el provencaalse kruiden, 1 teentje knoflook, 2 el olie, sap van 1 citroen, zout en peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok, mes, snijplank, eetlepel

Voorbereiding

Pel en snij de rode ui en de bosuitjes. Laat de vleeswaren dikker snijden dan normaal en snijd de bacon in reepjes en de ham en salami in ruitvorm. Doe dit ook met de aubergine, courgette en de koolrabi en blancheer (de kook erover) deze met de broccoliroosjes in water met zout en sap van de citroen 3 a 4 min. De groente moet knapperig blijven. Verwijder de velletjes van de tomaat, snijd ze in vieren en verwijder de kern.

Bereidingswijze

Verhit de olie en roerbak de bacon, rode- en bosui en de knoflook 2 min. Voeg daarna de geblancheerde groenten toe en roerbak deze op hoog vuur 1 min. mee.
Bak vervolgens de ham en salami mee en voeg dan de tomaat toe. Zet het vuur laag en breng het gerecht op smaak met zout, peper en provencaalse kruiden.

Serveertip

Serveer met eiermie een glas witte wijn of rose.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten