1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Babi ketjap
  6. Babi Ketjap

Babi Ketjap

Door: rockyfood

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-07-2002

Ingrediënten 4 personen


3 uien, 2 teentjes knoflook, 4 cm gemberwortel, 600 g hamlappen, zonnebloemolie, 1 prei, bakgember, gembersiroop, azijn, zoetje ketjap, 2 bosuitjes



Een favoriete hoofdmaaltijd voor op de zaterdag

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snipper de uien en de knoflook. Schil de gemberwortel en rasp deze. Snijd de hamlappen in 2 cm grote stukjes en bak ze in 1/2 dl verhitte olie al omscheppend bruin in de wok. Voeg het uienmengsel toe en laat nog 7 minuten zachtjes bakken. Snijd ondertussen de prei in ringen en voeg met 3 eetlepels bakgember, 2 eetlepels gembersiroop, 2 eetlepels azijn, 1 dl ketjap en 1 dl water bij het vleesmengsel. Breng de babi ketjap aan de kook en laat het geheel 40 minuten stoven. De babi ketjap wordt nog lekkerder als u die 's morgens bereidt en weer laat afkoelen. Hierdoor trekt de smaak goed in het vlees. Roer er tot slot de gesnipperde bosuitjes door. Lekker met rijst, broccoli of boontjes



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rockyfood
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top