1. Home
  2. Recepten
  3. Arabische keuken
  4. Linzensoep
  5. Linzensoep

Linzensoep

Door: rockyfood

  • Arabisch, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-07-2002

Ingrediënten 6 personen


1 gesnipperde ui, 1 eetlepel olijfolie, 1/2 theelepel komijnpoeder, 1/2 theelepel korianderpoeder, 2 teentjes fijngehakte knoflook, 1 liter runder of groentebouillon, 250 g oranje linzen, 250 gr spinazie of jonge zuring of postelein, zout naar smaak.



Een verleidelijk lekkere linzensoep

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Fruit in een ruime pan de gesnipperde ui met de komijn en koriander in de olijfolie. Laat op het laatst de knoflook even meebakken. Voeg de linzen en de bouillon toe. Breng de soep onder voortdurend roeren aan de kook. Laat het geheel 25 tot 35 minuten zachtjes koken tot de linzen zacht zijn. Voeg 5 tot 10 minuten voor het opdienen de spinazie toe. Voeg zout naar smaak toe.

Serveertip

Deze bovenstaande hoeveelheid is bedoeld als de soep als voorgerecht gegeten wordt. Voor een maaltijdsoep dubbele hoeveelheden nemen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rockyfood
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top