1. Home
  2. Recepten
  3. Surinaamse keuken
  4. pom

pom

Door: brinxma

  • Surinaams,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 10-07-2002

Ingrediënten 6 personen


1 KG diepvries Pom Tajer, 500 gr kip (zonder bot), 150 cc Ketjap Manis, 400 cc sinaasappelsap, 40 gr sambal badjak, 10 gr zout, 3 gr 5-spice, 2 gr tomatenketchup, 25 gr suiker, 350 gr piccalilly, 2 gr ve-tsjin, 2 grote uien, theelepel nootmuskaat, 2 kippebouillonblokjes, olie (geen olijf !), beetje boter


Verder heb je nodig


Wok, grote ovenschaal, oven


Een verslavend Surinaams gerecht wat ik heb samengesteld uit verschillende traditionele recepten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kip (of kippepoten) opzetten met ketjap, sambal, 5-spice, nootmuskaat, zout en net zoveel water dat alles onderstaat. gaar koken. de gare kip in stukjes snijden of plukken. het kookvocht tot 1/4 inkoken en de kip daarin terugdoen en een uurtje laten staan. ondertussen de (ontdooide) pom tajer mengen met 200 cc sinaasappelsap en de piccalilly. ui grof snijden

Bereidingswijze

Ui fruiten in wok, kip erbij en roerbakken. dan ketchup en rest van sinaasappelsap erbij bouillonblokjes en suiker. de helft van het vocht waarin de kip in heeft gezeten bij de pom tajer doen en de andere helft in de wok. even laten sudderen en dan de de helft van de pom tajer in de beboterde ovenschaal, het kipmengsel er bovenop en dan de andere helft van de pom tajer daar weer bovenop. in de oven op 170 graden een uurtje of 2 laten bakken. regelmatig controleren. als de bovenkant goudbruin tot donkerbruin is, is het gaar

Serveertip

Dit recept is met redelijk milde sambal, je kan natuurlijk ook iets anders gebruiken. serveren met witte rijst en bijv. kouseband. maar op een broodje is ook lekker!



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brinxma
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top