Chinese hotpot

  • Chinees,
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 09-07-2002

Ook wel Chinese fondue genoemd

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
  • 500 gr. mager rundvlees, rosbief bijvoorbeeld
  • 500 gr. visfilets,
    bijv. tilapia, kabeljauw of roodbaars
  • 500 gr. kipfilets
  • 500 gr.
    middelgrote garnalen
  • 500 gr. Chinese kool
  • 375 gr. peultjes
  • ca 300 gr. verse spinazie
  • 1 blikje gesneden bamboescheuten,
    uitgelekt
  • 250 gr. champignons
  • 200 gr. oesterzwammen
  • 1 blikje
    waterkastanjes, in plakjes
  • Sap van 1 uitgeperste citroen

  • schaaltje zoetzure saus
  • schaaltje Chinese mosterd (toko)
  • 1 bakje
    met korianderblaadjes
  • 2 bosjes lente-uitjes
  • ca 1/2 l.
    kippenbouillon
  • schaaltje sojasaus
  • ca 150 gr. fijne, gekookte
    Chinese eiermie
  • Boodschappen bestellen
    Benodigdheden

    Voorbereiding

    Het is niet nodig om de ingredienten te gebruiken die hier staan,
    zolang je maar een gevarieerd aanbod op tafel zet van vlees, vis, kip en
    groenten.
    Als je wilt kun je ander vlees of andere vis nemen.

    Groente kun je kiezen zoals je het zelf wilt.
    Zet het vlees, de kip
    en de vis in de vriezer en koel het tot het stevig maar niet bevroren
    is.
    Haal het uit de vriezer en snij alles in reepjes van ca 1/2
    centimeter dik en 5 centimeter lang.
    Snij de vis in blokjes van ca 2
    centimeter.
    Pel de garnalen en maak ze schoon.
    Snij de kool in
    hapklare stukjes.
    Maak de paddenstoelen schoon en snij de
    champignons in plakjes en de oesterzwammen in reepjes.
    Besprenkel de
    paddenstoelen met citroensap.
    Maak de lente-uitjes schoon en snij ze
    in schuine stukjes van ca 3 centimeter, inclusief het groene gedeelte.

    Was de peultjes en snij de uiteinden eraf.
    Was de spinazie en
    verwijder dikke stengels.

    Bereidingswijze

    Leg vlees, vis, kip en diverse groenten in lange rijen op een grote
    schaal of gebruik individuele bordjes.
    Breng de bouillon aan de kook en schenk hem in de Chinese
    hotpot.
    Gebruik kleine Chinese zeefjes en eetstokjes of fonduevorkjes
    om wat je lekker vindt in de hete bouillon te pocheren.
    Als het
    gekookt is, dat duurt altijd even, dip je de ingredienten in een van de
    sauzen naar keuze.
    Eet de ingredienten uit Chinese kommetjes, waarin
    je een klein beetje eiermie hebt gedaan, bestrooit met korianderblad.

    Als alle ingredienten verwerkt zijn, wordt de bouillon opgedronken.

    Serveertip


  • Heb je geen originele hotpot, dan kun je het ook doen met een gewone fonduepan.
  • De netzeefjes heb je echt nodig. Ze kosten hier bij de toko ? 1.25.
    Eet smakelijk!

  • Dit recept is te vinden in:

    Laatste reacties

    grappa_en_co avatar
    grappa_en_co 10-07-2002

    Leuk is dit, he? Mijn oom nam zo'n 25 jaar geleden 2 van die pannen mee uit Hong Kong. Wij maakten dan altijd een "vlees"-pan (met een vlees of groenten bouillon en een "vis"-pan met natuurlijk een visbouillon. Hij had ook een speciaal recept voor een sausje... ik ga eens kijken of ik dat nog kan opdiepen! Chris

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten