Chinese hotpot
- Chinees,
- > 120 min.
Ook wel Chinese fondue genoemd
Ingrediënten 6 personen
bijv. tilapia, kabeljauw of roodbaars
middelgrote garnalen
uitgelekt
waterkastanjes, in plakjes
schaaltje zoetzure saus
met korianderblaadjes
kippenbouillon
Chinese eiermie
Benodigdheden

Voorbereiding
Het is niet nodig om de ingredienten te gebruiken die hier staan,
zolang je maar een gevarieerd aanbod op tafel zet van vlees, vis, kip en
groenten.
Als je wilt kun je ander vlees of andere vis nemen.
Groente kun je kiezen zoals je het zelf wilt.
Zet het vlees, de kip
en de vis in de vriezer en koel het tot het stevig maar niet bevroren
is.
Haal het uit de vriezer en snij alles in reepjes van ca 1/2
centimeter dik en 5 centimeter lang.
Snij de vis in blokjes van ca 2
centimeter.
Pel de garnalen en maak ze schoon.
Snij de kool in
hapklare stukjes.
Maak de paddenstoelen schoon en snij de
champignons in plakjes en de oesterzwammen in reepjes.
Besprenkel de
paddenstoelen met citroensap.
Maak de lente-uitjes schoon en snij ze
in schuine stukjes van ca 3 centimeter, inclusief het groene gedeelte.
Was de peultjes en snij de uiteinden eraf.
Was de spinazie en
verwijder dikke stengels.
Bereidingswijze
Leg vlees, vis, kip en diverse groenten in lange rijen op een grote
schaal of gebruik individuele bordjes.
Breng de bouillon aan de kook en schenk hem in de Chinese
hotpot.
Gebruik kleine Chinese zeefjes en eetstokjes of fonduevorkjes
om wat je lekker vindt in de hete bouillon te pocheren.
Als het
gekookt is, dat duurt altijd even, dip je de ingredienten in een van de
sauzen naar keuze.
Eet de ingredienten uit Chinese kommetjes, waarin
je een klein beetje eiermie hebt gedaan, bestrooit met korianderblad.
Als alle ingredienten verwerkt zijn, wordt de bouillon opgedronken.
Serveertip
Eet smakelijk!