1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. runderfiletspiesjes met champignons en paprika's

runderfiletspiesjes met champignons en paprika's

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-07-2002

Ingrediënten 4 personen


600 g runderfilet (ossenhaas)
2 uien
4 sneetjes spek (gezouten)
1 paprika (rood)
1 paprika (groen)
1 Spaans pepertje (piment)
125 g champignons
40 g boter (geklaard)
5 eetlepels cognac
4 eetlepels ketchup
peper
zout



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Het spek in plakjes van 1 centimeter dik snijden.

De runderfilet in blokjes van 3 centimeter snijden en, afgewisseld met stukjes spek, aan brochettepennen rijgen. Kruiden met zout en peper.

De uien schillen en in ringen van 1 centimeter dik snijden. De paprika's wassen, in twee snijden, de zaadlijsten verwijderen en in blokjes van 1 centimeter verdelen.

De Spaanse peper in ringetjes snijden.

De champignons reinigen en in schijfjes snijden.

De geklaarde boter smelten in een pan met een dikke bodem en het vlees aan alle kanten aanbraden op hoog vuur. Het vuur lager zetten en nog 2 minuten bakken onder gesloten deksel. Het vlees uit de pan halen en warm houden op een schotel bedekt met een vel aluminiumfolie.

In de braadjus de uiringen bakken. Wanneer de ui gebruind is de overige groenten toevoegen. Op een zacht vuur laten sudderen gedurende 3 minuten. Op smaak brengen met zout.

Deglaceren met de cognac, ketchup erdoor roeren en 1 minuut laten doorwarmen.

De groentefondue in een verwarmde schaal scheppen en er de spiesjes opleggen. Dadelijk opdienen met risotto of een groen slaatje.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top