1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse

Amuse

Door: brigittehgv

  •  , Borrelhapje
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 09-07-2002

Ingrediënten


Pate, cranberry compote, krulandijvie, witlofblaadjes, groenten, mayonaise of creme fraiche, kruiden, of olie en azijn, soesjes, rauwe ham, asperges, hartige taart, paprika of waterkers.



Kleine borrelhapjes, als hongermakertje voor of tijdens de maaltijd.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Amuse: pate met cranberry compote

op een blaadje krulandijvie een klein reepje (gekochte) pate leggen.
een beetje cranberry compote erop scheppen.


amuse: saladeschuitje

op een witlofblad groenten rangschikken bv gestoomd broccoli roosje, paar dunne reepjes wortel, dunne reepjes paprika, plakje champignon, reepjes bleekselderij. maak een sausje op basis van mayonaise of creme fraiche met kruiden erdoor heen. of laat de groenten vooraf marineren in een olie-azijn mengsel.


amuse: soesje

kleine soesjes met een hartige vulling, bv stijfgeklopte creme fraiche met fijngesneden rauwe ham en stukjes asperge. garneren met hamroosje, asperge puntje en takje verse dille of peterselie.


amuse: hartige taart

een kaastaart of hartige taart in piepkleine puntjes of vierkantjes snijden. garneren met toefje waterkers of flinterdunne reepjes paprika, die je vooraf in ijswater legt zodat ze mooi gaan krullen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brigittehgv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top