Amuse

  • Borrelhapje
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 09-07-2002

Kleine borrelhapjes, als hongermakertje voor of tijdens de maaltijd.

Deel dit recept

Ingrediënten
pate, cranberry compote, krulandijvie, witlofblaadjes, groenten, mayonaise of creme fraiche, kruiden, of olie en azijn, soesjes, rauwe ham, asperges, hartige taart, paprika of waterkers.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

amuse: pate met cranberry compote

op een blaadje krulandijvie een klein reepje (gekochte) pate leggen.
een beetje cranberry compote erop scheppen.


amuse: saladeschuitje

op een witlofblad groenten rangschikken bv gestoomd broccoli roosje, paar dunne reepjes wortel, dunne reepjes paprika, plakje champignon, reepjes bleekselderij. maak een sausje op basis van mayonaise of creme fraiche met kruiden erdoor heen. of laat de groenten vooraf marineren in een olie-azijn mengsel.


amuse: soesje

kleine soesjes met een hartige vulling, bv stijfgeklopte creme fraiche met fijngesneden rauwe ham en stukjes asperge. garneren met hamroosje, asperge puntje en takje verse dille of peterselie.


amuse: hartige taart

een kaastaart of hartige taart in piepkleine puntjes of vierkantjes snijden. garneren met toefje waterkers of flinterdunne reepjes paprika, die je vooraf in ijswater legt zodat ze mooi gaan krullen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten