1. Home
  2. Recepten
  3. Thaise keuken
  4. Biefstuk
  5. Thaise salade met roergebakken biefstuk

Thaise salade met roergebakken biefstuk

Door: meatteam1

  • Thais, Salade
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 09-07-2002

Ingrediënten 4 personen


100 gr peultjes, zout, 4 el arachide-olie, 2 rode pepers-zaadjes verwijderd-in ragfijne reepjes, 2 el ongeroosterde sesamzaadjes, 1/2 kleine rode paprika-in reepjes, 2 lente-uitjes-in stukjes van 4 cm, 2 el nam pla(Thaise vissaus), 2 el fijngesneden verse koriander, 200 gr ijsbergsla-in reepjes voor garnering:verse koriander.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Peultjes ca. 2 min koken in ruim kokend water met zout. Afspoelen onder koud water en laten uitlekken.

Bereidingswijze

In wok olie verhitten en pepers ca. 1 min. op hoog vuur roerbakken. Biefstuk en sesamzaad toevoegen en ca. 1 min. roerbakken. Paprika en lente-uitjes toevoegen en ca. 2 min. meebakken. Peultjes en Nam Pla toevoegen en ca. 1 min. meebakken. Koriander erdoor scheppen. Sla over borden verdelen en roergebakken vlees en groenten erover verdelen. Salade garneren met verse koriander.

Serveertip

ADVIES:Als U stevige groenten wilt roerbakken dan is het handig om die een paar minuten voor te koken (blancheren) en direct daarna af te spoelen met stromend koud water. De groenten zijn dan na het roerbakken beetgaar en niet rauw.
*IDEE:Als U de sla vervangt door witte rijst en de overige ingredienten van de roerbakschotel verdubbelt, dan heeft u een lekker hoofdgerecht.
**Kcal pp:200.
***BRON:TIP.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van meatteam1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top