1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Zuurgoed

Zuurgoed

Door: renee_r

  • Surinaams, Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 08-07-2002

Ingrediënten 4 personen


1 kleine Madam Jeanette peper1 a 2 eetl. suiker400 ml. water
2 pimentkorrels2 uien2 rode uienzoutca 200 ml. azijn
1 grote komkommer4 kruidnagels


Verder heb je nodig




Zoetzuur van komkommer met rode en witte ui.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de komkommer schoon en snijd hem schuin in dunne plakjes.Snij de
uien doormidden en vervolgens in dunne halve ringen.Los de suiker
en het zout in het water met de azijn op.Maak op smaak met suiker en
zout.Meng de groenten voorzichtig door elkaar en schep het in een
glazen pot, met deksel of een stopfles.

Bereidingswijze

Leg de Madam Jeannette bovenop het groentemengsel.Het azijn-watermengsel
over de groenten gieten tot alles onderstaat.De kruidnagels en
pimentkorrels gelijkmatig over de groenten in de pot verdelen.Het
geheel 1 dag laten intrekken op een koude plaats.

Serveertip

Zuurgoed serveert men in Suriname bij vrijwel alle hoofdgerechten
en op broodjes met lekkere beleg.
Voeg bloemkoolroosjes en winterwortel, groene mango of groene
papaya toe.
Als je van heel scherp houdt, kun je de Madam Jeanette in stukken
snijden en door de groente mengen.Njang Swietie!



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renee_r
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top