Gebakken slibtong

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-07-2002

Simpel maar superlekker

Deel dit recept

Ingrediënten
1400 gram slibtong
2 mespuntjes zout
2 mespuntjes peper
40 gram bloem
80 gram margarine
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan

Voorbereiding

Laat de slibtongetjes lekker schoonmaken bij de visboer dan is er helemaal niks geen voorbereiding

Bereidingswijze

Spoel de slibtongetjes goed af onder koud water en droog ze af met een theedoek of keukenpapier. Maak de slibtongetjes op smaak met wat zout en peper. Wentel de slibtong door de bloem. Bak de slibtong om en om in ongeveer 3 minuten mooi goudbruin in ruim boter op een middelhoog vuur. En smullen maar!!!

Serveertip

Volendammers eten het altijd met een soort jus erbij van boter en azijn.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten