1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Bulgaarse keuken
  5. Koude yoghurtsoep met komkommer (Tarator)

Koude yoghurtsoep met komkommer (Tarator)

Door: lmh-v

  • Bulgaars, Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 08-07-2002

Ingrediënten


1 komkommer 2 teentjes knoflook 3 el olijfolie ? l yoghurt 1 bekertje zure room 100 gr walnoten 2 el fijngehakte dille peper en zout


Verder heb je nodig


Mixer of blender


In Balkan is men er rotsvast van overtuigd, dat yoghurt (podkwassa voor Bulgaren) waarborg is voor lang en gezond leven. Bulgarije telt in ieder geval honderden eeuwelingen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De komkommer schillen en in zeer dunne schijfjes snijden of grof raspen. Licht zouten en in de koelkast plaatsen.

Bereidingswijze

Knoflook, olie, noten en yoghurt krachtig mixen. Room bijvoegen, kruiden met zout en peper (uit de molen) De komkommer door het yoghurtmengsel roeren, opnieuw op smaak brengen, bestrooien met dille en wat achtergehouden stukjes noot en de soep ijskoud serveren.

Serveertip

(Wie echt wil rillen kan in elk bord of kom nog een paar blokjes ijs leggen.)



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lmh-v
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top