1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Zuurkoolsoep

Zuurkoolsoep

Door: chaootje

  • Nederlands, Soep
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 08-07-2002

Ingrediënten 4 personen


250 gram zuurkool
2 liter runderbouillon
0,25 liter slagroom
4 kruidnagels
2 laurierbladeren
peper
zout
worchestersaus
150 gram gekookt spek
een halve rookworst



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de zuurkool fijn en meng dit door de uitgezeefde bouillon. Voeg hier de laurier en kruidnagels toe, snij de spek in blokjes en de worst in plakjes. Laat dit geheel ongeveer 2 uur op laag vuur rustig trekken. Daarna op smaak brengen met peper, zout en worchestersaus. Vlak voor het serveren de slagroom toevoegen (slagroom niet meekoken i.v.m. schiften).



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chaootje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top