Savooiekoolrolletjes met ham en kaas
- Nederlands, Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 08-07-2002
Ingrediënten 4 personen
1 savooiekoolzout
200 gram Westberg kaas (of Goudse komijnekaas)
8 plakken gekookte ham
cocktailprikkers
30 gram boter of margarine
Bereidingswijze
Maak de kool schoon, neem er voorzichtig acht gave bladeren af en kook deze tien minuten in water met zout. Snijd van de kaas acht reepjes van 1 centimeter breed en 8 centimeter lang. Laat de gare kool uitlekten en neem van elk blad de dikke nerf weg. Spreid de bladeren uit en leg op elk blad een plak ham en een reepje kaas. Rol de bladeren stevig op en vouw de uiteinden van de rolletjes naar binnen. Zet de rolletjes eventueel vast niet een prikker. Verhit de boter en bak de koolrolletjes rondom lichtbruin.
Serveertip
Tip: geeft u dit gerecht bij de hoofdmaaltijd, verdubbel dan de hoeveelheden. Zo heeft u met aardappelpuree een volwaardige maaltijd.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties