Mousse de volaille
- Frans, Borrelhapje
- 10-20 min.
- Geplaatst op 08-07-2002
Heerlijke mousse, uitstekend als aperitiefhapje - een aanrader !!!
Ingrediënten
2 flinke uien-20 jeneverbessen
-3 knoflooktenen
-2 theelepels zout
-150 g roomboter
-vers gemalen witte peper
-1 theelepel gedroogde tijm
-2 theelepels basilicum
-2 theelepels oregano
-300 g kippelevertjes
-50 g boter
-5 laurierblaadjes
-1 glas cognac
-1 glaasje jenever
Benodigdheden
mixerVoorbereiding
-smelt 50 g van de boter, voeg de laurierblaadjes erbij en laat de levertjes onder voortdurend keren hier bijna gaar in worden
-veerwijder de laurierblaadjes
-hak de ui en de look fijn
Bereidingswijze
-in de mixer de cognac ; jenever ; ui en look; jeneverbessen; tijm, basilicum en de oregano
-mixen tot alles fijn is
-een voor een de levertjes toevoegen, samen met de klontjes overgebleven roomboter
-als alles goed vermengd is en de boter verdwenen is, het geheel op smaak afproeven
-eventueel wat zout-peper of cognac toevoegen
-nog even alles mixen
-laten opstijven in de koelkast
Serveertip
serveer in een potje en geef er stokbrood bij of besmeer de sneetjes stokbrood en serveer alzo
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties