Mousse de volaille

  • Frans, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 08-07-2002

Heerlijke mousse, uitstekend als aperitiefhapje - een aanrader !!!

Deel dit recept

Ingrediënten
2 flinke uien
-20 jeneverbessen
-3 knoflooktenen
-2 theelepels zout
-150 g roomboter
-vers gemalen witte peper
-1 theelepel gedroogde tijm
-2 theelepels basilicum
-2 theelepels oregano
-300 g kippelevertjes
-50 g boter
-5 laurierblaadjes
-1 glas cognac
-1 glaasje jenever
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mixer

Voorbereiding

-smelt 50 g van de boter, voeg de laurierblaadjes erbij en laat de levertjes onder voortdurend keren hier bijna gaar in worden
-veerwijder de laurierblaadjes
-hak de ui en de look fijn

Bereidingswijze

-in de mixer de cognac ; jenever ; ui en look; jeneverbessen; tijm, basilicum en de oregano
-mixen tot alles fijn is
-een voor een de levertjes toevoegen, samen met de klontjes overgebleven roomboter
-als alles goed vermengd is en de boter verdwenen is, het geheel op smaak afproeven
-eventueel wat zout-peper of cognac toevoegen
-nog even alles mixen
-laten opstijven in de koelkast

Serveertip

serveer in een potje en geef er stokbrood bij of besmeer de sneetjes stokbrood en serveer alzo

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten