Pikante Garnalen

  • Japans, Voorgerecht
  • 30-60 min.

Heerlijk pikant en makkelijk te maken

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 gram grote gepelde garnalen, 2 eetl. olijfolie, 3 gehakte knoflookteentjes, 1 eetlepel gehakt verse gember, 1 gehakte rode peper zonder zaadlijsten, 2 eetlepels gesneden basilicum, 1 eetlepel gesneden mint, het sap van 1 limoen en grof zout.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 214,74 kcal
Koolhydraten 5,78 g
Eiwitten 32,30 g
Vetten 6,77 g
Benodigdheden
Pan, koelkast.

Voorbereiding

Leg de garnalen op een bord en bestrooi ze met 1 theelepel zout. Laat het zout er een half uur intrekken.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een pan en fruit hierin de knoflook, gember en peper op een laag vuur. Dep de garnalen droog met keukenpapier, voeg ze toe aan het knoflookmengsel en bak ze op middelhoog vuur ongeveer 5 minuten mee onder af en toe omschudden. Voeg de basilicum, mint en het limoensap toe en warm het geheel nog even door.

Serveertip

Wijnsuggestie: Santa Emiliana, 'Andes Peaks' Sauvignon Blanc, Chili 2001.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

martinel avatar
martinel

Doorsturen

Home Recepten