Zeeduivel op bedje van venkelpuree met saffraanroom

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Een feestelijk maal dat nog makkelijk te bereiden is ook! Alleen het dubbeldoppen van tuinbonen vergt wat tijd.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Ingredienten voor venkelpuree

- 4 venkelknolletjes

- 3 middelgrote aardappelen

- 3 a 4 deciliter groentenbouillon

- 2 steranijs

- 2 laurierblaadjes

- een scheutje pernod

- peper en zout


Ingredienten voor de saffraanroom

- 20 draadjes saffraan

- 1 knoflookteen uit de knijper

- 1 gesnipperd sjalotje

- 1 dl Noilly Prat

- 1 dl room

- 1 dl groentenbouillon

Overige ingredienten

- 600 gram zeeduivelfilet

- olijfolie

- peper en zout

- 150 gram dubbelgedopte en gekookte tuinboontjes
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 592,16 kcal
Koolhydraten 43,99 g
Eiwitten 15,92 g
Vetten 29,79 g
Benodigdheden
Een zeef, stamper, grillpan en gewone pannen

Voorbereiding

Tuinboontjes dubbeldoppen

Bereidingswijze

Venkelpuree
Verwijder het groen en de lelijke blaadjes van de venkel en snij ze in kleine stukken. Schil de aardappelen en snijd ze doormidden. Doe de bouillon, de kruiden en een scheutje pernod in de pan en laat de venkel en aardappel 25 minuutjes zachtjes in koken. Verwijder de laurierblaadjes en de steranijs en giet het vocht net niet helemaal af. Het laatste bodempje vocht is namelijk nodig om de puree smeuig te maken. Gebruik de stamper om van de massa puree te maken. Kruid nog eventueel bij met zout en peper.

Saffraanroom
Doe alle ingredienten in een steelpannetje en laat tegen de kook aan inkoken tot een kwart van het oorspronkelijke volume. Zeef het vocht.


Bereiding zeeduivel
Snij de zeeduivel in vier gelijke stukken of laat dat de visboer doen. Verhit de grillpan op het vuur en wentel de filets door olijfolie, of strijk ze er mee in. Bestrooi ze met peper. Als de grillpan goed heet is, leg je de filets er op. Let er op dat de dunnere stukken wat meer aan de zijkant liggen. Als de vis loslaat van de pan, kun je de filets keren. Zet het vuur nu wat lager zodat de vis kan garen zonder dat het aanbrandt. Zeeduivel heeft iets meer tijd nodig dan de meeste witvissoorten. Alternatief is om de zeeduivel in de oven te laten garen.

Serveertip

Leg op ieder bord in het midden een paar lepels venkelpuree. Leg op de venkelpuree de zeeduivelfilet. Garneer rondom met wat lepels saffraansaus en de gekookte dubbelgedopte tuinbonen.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bijtanja avatar
bijtanja

Doorsturen

Home Recepten