1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Arabische keuken
  5. Humus
  6. Humus

Humus

Door: batanwaru

  • Arabisch, Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 08-07-2002

Ingrediënten 2 personen


* blikje kikkererwten
* 5 eetlepels tahin (te koop in turkse winkel of toko)
* vers sap van 2 citroenen
* teentje geperste knoflook
* peper
* zout
* scheutje olijfolie extra vierge
* theelepeltje paprikapoeder



...alsof je bij de sjeik op bezoek bent....

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

* pureer de kikkererwten (dit hoeft niet perse machinaal, met de hand fijnmaken geeft een grovere structuur, wat erg lekker is)
* meng er de knoflook, tahin, ciroensap, peper en zout doorheen
* zorg ervoor dat het geheel een gladde substantie wordt. voeg zonodig extra tahin of citroensap toe (let hierbij wel op de smaak)
* doe de humus in een kom en strijk het glad
* roer de paprikapoeder door de olijfolie en giet het mengsel over de humus

Serveertip

Lekker met pitabroodjes of knapperige verse groenten als komkommer of paprika.

Ook prima als broodbeleg te gebruiken op zuurdesembrood.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van batanwaru
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top