tunesische wortelpuree

  • Arabisch, Saus/dressing
  • 10-20 min.

Dit gerecht is een dipsaus.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Per persoon.


  • 150 g zeer gaar gekookte worteltjes

  • gemalen komijn (djinten)

  • koriander (ketoembar)

  • sambal (=harissa)naar smaak

  • knoflook

  • olijfolie

  • citroensap

  • zout

  • veldsla

  • zoute nootjes.
  • Boodschappen bestellen

    Bereidingswijze

    De wortels pureren of prakken.
    Mengen met de kruiderij, wat sambal en knoflook.
    Op smaak brengen met wat olie, citroensap en zout.
    Warm of koud midden op een bord scheppen.
    Mooi opkammen met een vork.
    Rondom veldsla en nootjes.


    Marokkaanse variant:rioeza.


    De wortelpuree mengen met knoflook, gehakte peterselie, paprikapoeder, komijn, kaneel, zout en olie naar smaak.
    Overgieten met een beetje azijn.
    Of met olie, azijn, knoflook, suiker en kaneel.
    Versieren met munt.

    Log in om een reactie te plaatsen

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    kruiden_tuintje avatar
    kruiden_tuintje

    Kooktip!

    Maak je koelkast leeg

    Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

    Doorsturen

    Home Recepten