Hartige prei-courgette taart met cashewnoten
- Vegetarisch, Ovenschotel
- 30-60 min.
Zowel warm als koud een verrukkelijke taart!
Ingrediënten 4 personen
6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries);3 preien;
1 courgette;
150 gr. ongezouten cashewnoten;
50 gr. boter;
1 theel. kerriepoeder;
4 eieren;
1/8 l. zure room;
100 gr. geraspte (belegen) kaas;
zout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 670,88 kcal |
Koolhydraten | 35,40 g |
Eiwitten | 29,23 g |
Vetten | 44,56 g |
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 C. Laat de plakjes deeg ontdooien. Was de prei en courgette. Snij de prei in ringen en de courgette in halve plakjes. Hak de helft van de cashewnoten fijn.
Bereidingswijze
Verhit 40 gr. boter in een ruime pan. Bak hierin de prei en courgette op een laag vuur circa 10 minuten omscheppend glazig. Roer de kerriepoeder erdoor. Pureer eventueel het prei-courgettemengsel. Voeg de eieren, zure room, de helft van de geraspte kaas, de fijngehakte cashewnoten en een snufje zout aan het (al dan niet gepureerde) prei-courgette mengsel toe.
Vet een springvorm (circa 22 cm) in met de rest van de boter. Bekleed de vorm met het deeg en prik hier en daar met een vork gaatjes in het deeg. Vul de vorm met het prei-courgette mengsel. Strooi de rest van de kaas en noten erover. Bak de taart in het midden van de oven in circa 40 minuten bruin en gaar.
Serveertip
Warm of koud serveren.