Hartige prei-courgette taart met cashewnoten

  • Vegetarisch, Ovenschotel
  • 30-60 min.

Zowel warm als koud een verrukkelijke taart!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries);
3 preien;
1 courgette;
150 gr. ongezouten cashewnoten;
50 gr. boter;
1 theel. kerriepoeder;
4 eieren;
1/8 l. zure room;
100 gr. geraspte (belegen) kaas;
zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 670,88 kcal
Koolhydraten 35,40 g
Eiwitten 29,23 g
Vetten 44,56 g

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 C. Laat de plakjes deeg ontdooien. Was de prei en courgette. Snij de prei in ringen en de courgette in halve plakjes. Hak de helft van de cashewnoten fijn.

Bereidingswijze

Verhit 40 gr. boter in een ruime pan. Bak hierin de prei en courgette op een laag vuur circa 10 minuten omscheppend glazig. Roer de kerriepoeder erdoor. Pureer eventueel het prei-courgettemengsel. Voeg de eieren, zure room, de helft van de geraspte kaas, de fijngehakte cashewnoten en een snufje zout aan het (al dan niet gepureerde) prei-courgette mengsel toe.
Vet een springvorm (circa 22 cm) in met de rest van de boter. Bekleed de vorm met het deeg en prik hier en daar met een vork gaatjes in het deeg. Vul de vorm met het prei-courgette mengsel. Strooi de rest van de kaas en noten erover. Bak de taart in het midden van de oven in circa 40 minuten bruin en gaar.

Serveertip

Warm of koud serveren.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

defrens avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten