ham roomkaas
- Goedkoop en snel, Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 07-07-2002
lekker roomkaasje gemakkelijk te maken, bij ieder feest weer een succes ,lekker met stokbrood of met toastjes
Ingrediënten
200gr roomkaas(naturel)200ml slagroom
5 blaadjes gelatine
1,5 ons schouder of achterham
bieslook
evt.gehakte noten
knoflook
andere verse kruiden zoals peterselie etc
voor een iets zoetere smaak een zakje vanillesuiker
Benodigdheden
schaaltjesmixer eventueel hakmachine voor noten fijn te maken
magnetron
Voorbereiding
geatine weken in koud water
ham in kleine blokjes snijden
knoflook pellen
kruiden fijnsnijden
Bereidingswijze
roomkaas in ongeveer 2 minuten laten opwarmen in de magnetron, de gelatine uitknijpen en in de roomkaas oplossen.
De slagroom lobbig kloppen eventueel met de vanillesuiker en bij de kaas doen,de ham,kruiden,knoflook en eventueel de noten eraantoevoegen en goed doorroeren. In de koelkast laten opstijven.
Dit is best een grote hoeveelheid.Ik verdeel de massa meestal in twee helften waarvan ik een helft met noten doe en de andere helft met een lepeltje sambal.
Serveertip
Heerlijk op feestje met stokbrood of met toast
Laatste reacties
Hoi. Ik wil je even laten weten dat ik dit lekkers heb meegenomen.Ga het dit weekend(gasten)uitproberen. Liefs Willeke.