ham roomkaas

  • Goedkoop en snel, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 07-07-2002

lekker roomkaasje gemakkelijk te maken, bij ieder feest weer een succes ,lekker met stokbrood of met toastjes

Deel dit recept

Ingrediënten
200gr roomkaas(naturel)
200ml slagroom
5 blaadjes gelatine
1,5 ons schouder of achterham
bieslook
evt.gehakte noten
knoflook
andere verse kruiden zoals peterselie etc
voor een iets zoetere smaak een zakje vanillesuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
schaaltjes
mixer eventueel hakmachine voor noten fijn te maken
magnetron

Voorbereiding

geatine weken in koud water
ham in kleine blokjes snijden
knoflook pellen
kruiden fijnsnijden

Bereidingswijze

roomkaas in ongeveer 2 minuten laten opwarmen in de magnetron, de gelatine uitknijpen en in de roomkaas oplossen.
De slagroom lobbig kloppen eventueel met de vanillesuiker en bij de kaas doen,de ham,kruiden,knoflook en eventueel de noten eraantoevoegen en goed doorroeren. In de koelkast laten opstijven.
Dit is best een grote hoeveelheid.Ik verdeel de massa meestal in twee helften waarvan ik een helft met noten doe en de andere helft met een lepeltje sambal.

Serveertip

Heerlijk op feestje met stokbrood of met toast

Laatste reacties

will_s avatar
will_s 08-07-2002

Hoi. Ik wil je even laten weten dat ik dit lekkers heb meegenomen.Ga het dit weekend(gasten)uitproberen. Liefs Willeke.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten