Zonnige andijviestamppot

  • Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 07-07-2002

Zonnige andijviestamppot

Deel dit recept

Ingrediënten
750 gram aardappelen
zout
400 gram andijvie
1 ui
1/2 rode paprika
1/2 blik perziken
15 gram boter
1 dl. volle melk
1 eetlepel tomatenpuree
peper
peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze in water met zout gaar. Snijd intussen de andijvie heel fijn, was hem en laat hem goed uitlekken. Pel en snipper de ui. Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes. Snijd de perziken in kleine stukjes. Verhit de boter en fruit de ui in ca. 3 minuten goudgeel en glazig. Verwarm de melk. Giet de aardappelen af en stamp ze met de melk fijn. Schep de andijvie, de gefruite ui, de paprika- en de perzikstukjes en de tomatenpuree erdoor. Proef het en voeg naar smaak een beetje perzikvocht toe. Breng de stamppot op smaak met peper en zout. Lekker met een dikke plak casselerrib.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten