Magisch Marokkaans

  • Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 07-07-2002

Magisch Marokkaans

Deel dit recept

Ingrediënten
2 uien
250 gram champignons
1 teentje knoflook
1 gele paprika
250 gram broccoli
2 eetlepels olijfolie
500 gram reepjesvlees
1 plakje koksroom (friesche vlag)
1 dl. runderbouillon (van een tablet)
peper
zout
1 eetlepel fijngehakte peterselie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Pel en snipper de uien. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Pel de knoflook. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes. Maak de broccoli schoon en verdeel hem in kleine roosjes. Verhit 4 eetlepels van de olie in een hapjespan en bak de vleesreepjes in 2 porties al om-scheppend bruin en gaar. Neem het vlees uit de pan en bestrooi met peper en zout naar smaak. Verhit de rest van de olie en fruit de uien al omscheppend 3 minuten. Voeg de champignons toe en schep alles goed om. Pers de knoflook boven de pan uit en schep de paprika erdoor. Bak alles 1 minuut. Roer de koksroom en de bouillon erdoor, breng alles aan de kook en voeg peper en zout naar smaak toe. Schep het vlees en de broccoli erdoor en warm alles kort door. Garneer het gerecht met de peterselie. Lekker met aardappelpuree.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten