1. Home
  2. Recepten
  3. Bulgaarse keuken
  4. sjopskij salade

sjopskij salade

Door: lmh-v

  • Bulgaars, Salade
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 06-07-2002

Ingrediënten


2 paprika?s, 1 rood, 1 groen 1 kleine scherpe paprika, b.v. Madam Janet 3 tomaten (vlees of Roma) 1 ui zwarte olijven zonder pit feta (of hollandse geitenkaas) olijfolie, citroensap (of witte wijnazijn) peper en zout uit de molen verse peterselie.



Heel lang geleden gegeten in Baltchik, Bulgarije. Veel moest ik erbij verzinnen, maar het blijft lekker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Paprika in grove stukken, scherpe paprika in dunne reepjes, olijven in kleine stukjes, ui in dunne sliertjes en feta in blokjes snijden. Peterselie fijn knippen.

Bereidingswijze

Alles mengen, ruimschoots peper en wat zout over malen, olijfolie en citroensap over gieten. Bestrooien met peterselie. Als je hollandse geitenkaas i.p.v. feta gebruik: raspen op grove rasp, niet doorheen mengen, maar erover strooien (voor peterselie)

Serveertip

Lekker bij gegrild vlees of BBQ!



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lmh-v
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top