Rendang Pedis

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 06-07-2002

scherp gekruid gekookt rundvleesgerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 7 a 8 eetl klapper/cocos
* 500 a 600 gram licht dooregen runderlappen
* zout
* 2 uien
* 3 knoflooktenen
* 4 theel. sambal oelek
* 2 theel. djahe
* 2 theel serehpoeder
* 1 theel laos
* 1 eetl katoembar
* 1 thee koenjit
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

leg de klapper in een kom. schenk er 1/2 liter kokend water bij en laat dit 5 tot 8 min staan.
doe alles erover in een fijne zeef.
druk zoveel mogelijk vocht samen uit.
snijd het vlees in grove dobbelstenen en bestrooi het met zout.
snipper de uien fijn en pers de knoflook uit.
breng de santen aan de kook roer de uien en alle benoodigde kruiden erdoorheen. en wacht tot alles opnieuw aan de kook is gekomen.
doe dan het vlees erbij en wacht opnieuw tot de santen koken.
leg dan de deksel op de pan het laat het vlees zachtjes gaar koken ca. 1 a 11/2 uur.
dien het vlees op in een voorverwarmde schaal.

Serveertip

serveer dit met witte rijst en atjar ketimoen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten