Salade van licht gerookte fazantenborst

  • Belgisch, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-07-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 fazantenborsten
100 g salade-assortiment
1 stronkje witloof
1 eetlepel pijnboompitten
zeezout
peper
4 blaadjes laurier
12 jeneverbessen
rookpoeder (eik)
0.1 dl room
6 cl notenolie
0.25 theelepels citroensap
2 cl frambozenazijn
5 g suiker
8 sprietjes bieslook
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De fazantenborsten ontdoen van alle kleine puntjes van de veren en vervolgens inwrijven met grof zeezout en peper. Vervolgens bedekken met laurier en jeneverbessen, goed aandrukken en gedurende 2 uur onder druk in de koelkast plaatsen. Daarna afspoelen en goed droog wrijven.

Een wok bekleden met stevige aluminiumfolie en een handje rookpoeder (bij voorkeur eik) op de bodem strooien. Het deksel losjes op de wok leggen zodat er een klein spleetje openblijft en de wok op hoog vuur zetten tot een rooklucht ontstaat. De fazantenborsten op het rooster leggen en dit in de wok plaatsen. Het deksel nu stevig op de wok zetten en de hittebron naar een middelhoge stand schakelen. De fazantenborsten gedurende ongeveer anderhalf uur laten roken.

De suiker oplossen met frambozenazijn en citroen. De olie erbij roeren en afwerken met de room.

De salade op borden schikken en bestrooien met de pijnboompitten.

De fazantenborst in dunne schijfjes snijden en in waaiervorm over de salade schikken. De saus er over napperen en afwerken met enkele pijltjes bieslook.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten