Rogvleugels met kriekbiervinaigrette
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 06-07-2002
Bereidingswijze
De helft van het kriekbier, de wijnazijn, de arachideolie, de olijfolie, peper en zout tot een mooie vinaigrette roeren.
De raapjes schillen, in plakjes of reepjes snijden en gaarkoken in licht gezouten water.
De bonen uit hun peulen halen en spoelen.
De aardappelen schillen en in de vorm van dikke frieten snijden.
De rogvleugels spoelen, droogdeppen en ze op een niet te hoog vuur aan weerszijden goudbruin bakken in een mengsel van boter en olie (4 a 5 minuten aan elke kant). Bij voorkeur een pan met antikleeflaag gebruiken. De vis kruiden, uit de pan halen, de pan ontvetten en er de vis terug in leggen.
De rest van het kriekbier over de vis gieten en alles warm houden.
De uitgelekte stukjes raap en de bonen fruiten in wat boter, de helft van de honing toevoegen en mooi laten glaceren.
De aardappelreepjes goudbruin bakken in de overblijvende boter en honing.
De vis en de garnituren verdelen over verwarmde borden en de vis napperen met de vinaigrette.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties