Ku Lo Yuk

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-07-2002

chinees gerecht met varkensvlees in zoetzure saus

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 500 a 600 gram magere varkenslappen
* 75 gram zelfrijzend bakmeel
* 2 eetl maizena
* 1 theel knoflookpoeder
* zout
* olie om te frituren
* 3 a 4 eetl atjar tjampoer (potje)
* 3 a 4 schrijven ananas uit blikje
* 1/2 rode of groene paprika
* 2 a 3 voorjaarsuitjes
* 3 dl zoutzure gembersaus ( zie recept)
* 2 eetl tomatenketjup
* rijst ( of wat je zelf lekker vind bijv: Bami of nasi of minhoen)
* een groentengerecht ( bijv: sperciebonen)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

snijd het vlees in blokjes van 1 centimeter
en maak een glad beslag van het zelfrijzende bakmeel, maizena, knoflookpoeder, zout en 1 dl water.
verhit de olie in de frituurpan.
haal de blokjes vlees door het beslag laat ze dan in de hete olie glijden 6 a 8 tegelijk en laat ze goudbruin bakken.
laat de blokjes na het bakken goed uitlekken.
snijd de atjar in stukjes doe hetzelfde met de ananas snijd de uitjes in stukjes en snij de paprika in smalle reepjes..
verwarm de gembersaus roer de tomatenketjup erdoorheen en alle ingredienten die je net gesneden hebt ook.
leg de blokjes vlees op een bord en giet de gembersaus eroverheen.

Serveertip

leg ook op het bord de zelfgekozen groenten en rijst of andere dingen op het bord.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten