1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Dropstaafjes

Dropstaafjes

Door: heerlijke_hapjes

  • Nederlands, Tussendoortje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-07-2002

Ingrediënten


2 x 90 cm dropveters of -pijpjes
150 gr pure couverture, in stukjes
60 gr witte blokchocolade


Verder heb je nodig


Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 10 minuten


Pralines in een handomdraai, voor circa 45 stuks.In een afgesloten trommel op een koel, donkere plaats (bij warm weer in de koelkast) 4 weken houdbaar.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Bedek een bakplaat met folie. Snijd de dropveters in stukjes van 4 cm.
2. Smelt de pure couverture au bain marie. laat het geheel iets afkoelen. Doop de stukjes drop met twee vorken stuk voor stuk in de chocolademassa zodat ze van een chocoladelaagje worden voorzien. Neem de stukken drop uit de massa, laat ze uitlekken en leg ze op de bakplaat. Laten opstijven bij kamertemperatuur.
3. Smelt de witte chocolade au bain marie. Laat het geheel iets afkoelen. Versier de dropstaafjes hiermee. Op kamertemperatuur laten opstijven.

Serveertip

In een afgesloten trommel op een koel, donkere plaats (bij warm weer in de koelkast) 4 weken houdbaar.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heerlijke_hapjes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top