Kruidige saucijzendriehoekjes

  • Nederlands, Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 05-07-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
? snufje peper
? snufje zout
? 1 ei
? 1 ui
? 1 eetlepel komijnzaad (fijngestampt (djintin))
? 1 eetlepel paprikapoeder
? 10 plakjes bladerdeeg (diepvries)
? 4 eetlepels peterselie (fijngehakt)
? 500 g gehakt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 225?C.
2. Laat het bladerdeeg ontdooien.
3. Snijd elk plakje bladerdeeg diagonaal doormidden.
4. Pel en snipper de ui.
5. Meng het gehakt met de ui, de peterselie, de komijn, het paprikapoeder, de olijfolie, ? theel. peper en 1 theel. zout.
6. Verdeel het gehakt in 20 balletjes.
7. Leg op een helft van elk driehoekje bladerdeeg een balletje gehakt, maak de randen nat met wat koud water en vouw de andere helft van het deeg over het gehakt. Druk de randen met een vork stevig op elkaar.
8. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
9. Klop het ei los met 1 eetl. water.
10. Bestrijk het deeg met wat ei.
11. Bak de saucijzendriehoekjes in ca. 15 minuten, midden in de oven gaar.

Serveertip

Bron: www.vlees.nl

Laatste reacties

pamellen avatar
pamellen 06-07-2002

Leuk recept, ik neem hem mee. Ellen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten