Karbonades met een krokant mosterd-dragon korstje
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 05-07-2002
Ingrediënten 4 personen
? snufje peper (versgemalen)? snufje zout
? 1 ei
? 1 eetlepel melk
? 1/2 eetlepel dragon
? 10 eetlepels paneermeel (of broodkruim)
? 2 eetlepels mosterd
? 4 stuks haaskarbonade (a 125 g)
? 50 g boter
? 6 eetlepels bloem
? 3 diepe borden
Bereidingswijze
1. Doe de bloem in een diep bord. Klop in een ander diep bord het ei met de melk los. Schep het paneermeel in een derde bord.
2. Strooi zout en peper over de karbonades. Bestrijk de karbonades aan beide zijden met mosterd en dragon. Druk de karbonades achtereenvolgens aan beide zijden door de bloem, het eimengsel en het paneermeel.
3. Verhit boter in een koekenpan en bak hierin de karbonades in ca. 10 minuten aan beide zijden goudbruin en gaar. Voeg, indien de boter te bruin wordt, tussentijds een scheutje water aan het braadvet toe.
4. Verdeel de karbonades over 4 borden.
Serveertip
Bron: www.vlees.nl
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties