1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Surinaams zuurgoed

Surinaams zuurgoed

Door: ine61

  • Surinaams, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 05-07-2002

Ingrediënten


VOOR 2 GROTE GLAZEn POTTEN (bv. oude mayonaise of groentepotten )

Nodig; 2 komkommers middelgroot moet niet teveel zaad inzitten / 3/4 madam Jeanette peper / mespunt Chinese suiker / 400 ml. water / 150 ml. sladressing naturel / 50 ml. azijn / 1 el suiker / 1 witte ui / 2 rode uien middelmaat / 4 kruidnagels / 4 pimentkorrels / Wat zout naar smaak.


Verder heb je nodig


Grote schaal en 2 glazen potten.


Pittig Zuurgoed lekker bij hoofdgerechten en op broodjes met beleg

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de komkommer af en snij er dunne schijfjes van. Snij de witte ui in halve ringen en de rode uien in hele ringen .Los de suiker en het zout op in het water- azijnmengsel . Snipper de madam jeanette heel fijn,en doe dit ook door het mengsel.(wrijf voorlopig niet in de ogen want dan voer je een indianen dans uit)is heel pittig en heet.

Bereidingswijze

De groenten goed mengen met het zuurmengsel zodat alles onder staat. Doe nu de groenten in de pot , onderin 1 piment korrel en 1 kruid nagel doen dit halverwege nog 1 keer herhalen verder gelijkmatig bij vullen.
HET GEHEEL 1 DAG OP SMAAK LATEN KOMEN.

Serveertip

Je kan eventueel nog wat kleine bloemkool roosjes toevoegen en wat julienne gesneden wortel voor een kleurrijk geheel.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ine61
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top