1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Zonnepittenbrood

Zonnepittenbrood

Door: cuisine_monique

  • Nederlands, Brood
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 05-07-2002

Ingrediënten 4 personen


500 gram gebuild tarwemeel (natuurwinkel), 1-1? tl. zout, 10 gram gedroogde gist, 1 tl. suiker, 150 gram zonnebloempitten


Verder heb je nodig


Broodbakvorm, ingevet


Lekker met een plak verse kaas

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng meel, zout, gist en suiker met 3 dl. handwarm water. Kneed het mengsel in ca. 10 minuten tot een soepel, elastisch deeg. Laat het deeg op een warme plaats ca. 1 uur afgedekt onder een vochtige schone theedoek rijzen tot het in omvang verdubbeld is. Voeg 125 gram zonnebloempitten toe, kneed ze goed door het deeg. Vorm het deeg tot een mooi brood ter grootte van uw bakvorm en leg het in de vorm. Laat het deeg weer op een warme plak afgedekt ca. 40 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 240 graden. Bestrijk de bovenkant van het deeg met water, strooi er de rest van de zonnebloempitten over. Bak het brood op een rooster 1 richel onder het midden van de oven in ca. 60 minuten gaar.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cuisine_monique
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top