1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Panzanella

Panzanella

Door: cuisine_monique

  • Italiaans, Salade
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 04-07-2002

Ingrediënten 4 personen


6 stevige, rijpe tomaten, 1 ansjovisfilet uit blik, uitgelekt, 2 el. rode wijnazijn, 1 teentje knoflook, geperst, 5 takjes basilicum, 5 takjes oregano, 2 dikke sneden oud volkorenbrood, ? rode ui, in dunne ringen, losgehaald, 3 el. olijfolie, peper



De Italiaanse oplossing voor oud brood

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de tomaten in grote parten. Pak de ansjovis fijn. Meng de vis goed met de azijn en roer de knoflook erdoor. Pulk de blaadjes van de kruiden, scheur grote basilicumblaadjes kleiner. Scheur het brood met korst in grove, "hapgrote" stukken en leg ze in een grote slaschaal. Druppel het azijnmengsel over het brood en schep het om. Voeg alle overige ingredienten behalve de olie toe. Druppel de olie erover en maal er flink peper over. Schep het geheel luchtig om en serveer direct.

Serveertip

Voor een nog kleuriger salade kan je 2 trostomaten door 8 gele kerstomaatjes vervangen. Snij ze doormidden en verwerk ze in de sla.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cuisine_monique
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top