Gegratineerde Tonijnragout

  • Voorgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 04-07-2002

Categories: vis, voorgerechten
Servings: 4 Personen Voorbereidingstijd: circa 10 minuten
Bereidingstijd: circa 15 minuten Recipe by Koken met de magnetron



Van: "jantenkate"

Deel dit recept

Ingrediënten
1 blikje tonijn
2 hardgekookte eieren
1/2 kleine rode paprika
15 g amandelen
- van vliesjes
- ontdaan
25 g boter
25 g bloem
3 dl melk
- (of 1,5 dl melk en 1,
- 5 dl visbouillon van een
- blokje)
1 ts paprikapoeder
zout
peper
1 T citroensap
2 T droge sherry
25 g paneermeel
50 g geraspte kaas
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes. Pel de eieren en snijd ze klein. Was de paprika, dep hem droog, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in zeer kleine stukjes. Hak de amandelen
eveneens in kleine stukjes.

Bereidingswijze


Smelt de boter in een magnetronschaal in circa l minuut in de
magnetron op
de hoogste stand. Roer de bloem en de melk erdoor, zet het deksel op
de
schaal en breng de melk in 3 a 4 minuten aan de kook in de magnetron
op de
hoogste stand.
Roer de vaste bestanddelen met een houten lepel los van bodem en
wanden en
klop de saus met een garde glad. Breng de saus op smaak met
paprikapoeder,
zout en peper.

Verwarm de grill van de combinatie-magnetron voor. Bestrijk vier
ovenvaste
schelpjes met wat boter.

Schep tonijn, ei, paprika, amandelen, citroensap en sherry door de
saus.
Meng de ingredi?nten goed dooreen.

Verdeel de ragout over de schelpjes. Vermeng het paneermeel met de
geraspte
kaas en bestrooi hiermee de bovenkant van de ragout.

Zet de schelpjes op het hoge rooster of op het rooster in de derde
richel
van onderen in de combinatie-magnetron en verwarm de schelpjes 6 a 8
minuten
op de combinatie grill met de magnetron op 30% van het vermogen tot
ze mooi
bruin en door en door heet zijn.

Serveertip

Dien de schelpjes direct op en serveer er stokbrood bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten