Rundvlees met champignons
- Aziatisch, Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 04-07-2002
Roerbak
Ingrediënten 4 personen
~ 400 g mager rundvlees
~ zout
~ peper uit de molen
~ snufje knoflookpoeder
~ 200-250 g champignons
~ 1 el liche Chinese sojasaus
~ 2? el arachide-olie
~ 2 dl runderbouillon
~ 2 tl maizena
~ 1 el Chinese rijstwijn of sherry
~ 1 el bieslook
Voorbereiding
Maak het vlees droog en snijd het in smalle reepjes. Bestrooi het met zout, peper en knoflookpoeder.
Bereidingswijze
Verhit de olie in een wok. Bak hierin het vlees en de schoongemaakte en in plakjes gesneden champignons in 2 minuten.
Schuif daarna beiden naar een kant, voeg de warme bouillon toe en breng alles aan de kook.
Maak de maizena aan met 2 el koud water en bind hiermee de bouillon. Goed omroeren.
Het vlees er weer in schuiven. Alles goed omscheppen. Strooi vlak voor het opdienen wat bieslook er overheen.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties