Rundvlees met champignons

  • Aziatisch, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-07-2002

Roerbak

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen


~ 400 g mager rundvlees

~ zout

~ peper uit de molen

~ snufje knoflookpoeder

~ 200-250 g champignons

~ 1 el liche Chinese sojasaus

~ 2? el arachide-olie

~ 2 dl runderbouillon

~ 2 tl maizena

~ 1 el Chinese rijstwijn of sherry

~ 1 el bieslook
Boodschappen bestellen

Voorbereiding


Maak het vlees droog en snijd het in smalle reepjes. Bestrooi het met zout, peper en knoflookpoeder.

Bereidingswijze


Verhit de olie in een wok. Bak hierin het vlees en de schoongemaakte en in plakjes gesneden champignons in 2 minuten.

Schuif daarna beiden naar een kant, voeg de warme bouillon toe en breng alles aan de kook.
Maak de maizena aan met 2 el koud water en bind hiermee de bouillon. Goed omroeren.

Het vlees er weer in schuiven. Alles goed omscheppen. Strooi vlak voor het opdienen wat bieslook er overheen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten