Chow Mein

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 03-07-2002

Niet halen,maar zelf maken!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr. kipfilet
3 eetlepels sojasaus
1 eetlepel sherry
1 theelepel basterdsuiker (donker)
zout
5 eetlepels olie
100 gram klein gesneden,gerookt,doorregen spek.
1 kleine courgette
1 grote gesnipperde ui
350-450 gram dunne chinese mie
100 gr. in stukjes gesneden snijbonen of sperziebonen
100 gr. in luciferdunne reepjes gesneden wortel
100 gr.fijn geschaafde chinese kool
ve-tsin
peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mes,kom,grote koekepan of wok,grote zeef of vergiet

Voorbereiding

Snij de kip in smalle repen.
In een kom mengen,de sojasaus,de sherry en de basterdsuiker met 1/2 theelepel zout en 1/2 theelepel van de olie,kippevlees erdoor scheppen en 1 uur afgedekt weg zetten.

Bereidingswijze

Verwarm 3 eetlepels van de olie in koekepan of wok,en bak daarin het spek langzaam krokant.
Was en droog de courgette,verwijder het steeltje en snijd de courgette in smalle 3 centimeter lange reepjes.
Neem de spekjes met zo weinig mogelijk olie even uit de pan.Schep het kippevlees uit de marinade,laat de kip uitlekken in een zeef,en braad het vlees onder af en toe omscheppen even aan,doe de gesnipperde ui erbij.
Kook de mie,zoals aangegeven op de gebruiksaanwijzing,in water met de rest van de olie.
Overgiet de mie in het vergiet met koud water en laat het goed uitlekken.
Schep de bonen,de courgette en de reepjes wortel door het kippevlees.roer alles,al bakkende om en om.
Meng de mie en de snippers kool door het vlees-groentemengsel en schep dat weer om en om tot de mie,na 3-4 minuten weer door en door warm is geworden.
Voeg de spekjes toe met naar smaak wat van de marinade,ve-tsin,zout en peper en dien het gerecht meteen op.

Serveertip

Vul dit gerecht eens aan met 200 gram tauge,1 minuut koken en goed laten uitlekken.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten