Rundvlees

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 03-07-2002

Het recept voor ?RUNDVLEES MET CHAMPIGNONS' leent zich uitstekend voor een aantal variaties waardoor men in staat is om elke keer weer met een nieuwe verrassing op
tafel te komen.

Voor deze aanvulling was geen plaats bij het betreffende recept.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen


~ 200/250 g mals rundvlees, bv kogelbiefstuk

~ zout

~ peper

~ i.p.v. 150 g champignons zie onderstaande variaties

~ 1 el voorjaarsui

~ 1 el peterselie

~ 4 el droge sherry

~ 2 el kecap asin

~ 50-60 g dunne eiermie

~ 1? tl maizena

~ 1 grote tomaat

Boodschappen bestellen

BereidingswijzeTIP: ~Het rundvlees kan worden vervangen door kalfs-, lams- of varkensvlees. Voor het kalfs- en lamsvlees kunnen dezelfde tijden worden aangehouden als in het recept worden aangegeven. Het varkensvlees dient u iets langer te bakken.

~Behalve het vlees van de genoemde slachtdieren kunt u ook het in reepjes gesneden vlees van kip, kalkoen of ander gevogelte gebruiken. Ook hier voor kunt u, wanneer het de lichtere soorten vlees betreft, dezelfde baktijden aanhouden als in het recept zijn vermeld.

~Kies zowel voor het vlees van slachtdieren als voor dat van het gevogelte uitsluitend zeer malse delen. Van kip en kalkoen lenen zich hiervoor de borstfilets zeer goed.

~De champignons die in de ingredientenlijst wor den genoemd, kan men vervangen door alle andere soorten verse paddestoelen. Met bv. cantharellen en oesterzwammen krijgt men gerechten die heel duidelijk in smaak afwijken van gerechten met champignons.

~Heel bijzonder wordt het gerecht wanneer men er morieljes voor gebruikt. Verse morieljes zijn in Nederland niet of nauwelijks verkrijgbaar. In plaats hiervan kunt u gedroogde morieljes nemen. Ze dienen eerst te worden geweekt en gewassen, want ze kunnen vrij veel zand bevatten.

Wanneer u voor morieljes kiest, dan kan men de hoeveelheid sojasaus die in het recept is aangegeven, voor de helft verminderen. Hierdoor zal de smaak van de morieljes - die bijzonder fijn kan zijn - goed uitkomen in het gerecht.

Volg bij gebruik van gedroogde morieljes nauwgezet de aanwijzingen op die voorkomen op de verpakking.

Serveertip


BRON: AZIATISCH KOKEN MET DE SMAAK VAN HET WESTEN

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten