1. Home
  2. Recepten
  3. Thaise keuken
  4. Thaise salade

Thaise salade

Door: pg

  • Thais, Lunch/Brunch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 03-07-2002

Ingrediënten 1 personen


100 gr biefstuk in plakken 1 cm, 1 teentje knoflook in plakjes, 1 cm gember in reepjes, 1 takje citroengras of anders wat poeder, 1,5 rode peper in reepjes zonder zaadjes, 1 el vissaus ( nam pla) , 1 el ketjap, 1 tl suiker, 1 el arachide of olijfolie, klein kropjes sla in losse blaadjes, 1 rode ui in ringen 1 el korianderblaadjes ( kan je ook weg laten), wat muntblaadjes in stukjes gescheurd .
Dressing : 3 el limoensap , 3 el olie, 1 el mosterd, 2 el peterselie, 1 tl suiker, evt wat geraspte knoflook.


Verder heb je nodig


Leg het vlees in 'n schaal met knoflook, gember, citroengras en peper. Meng vissaus, ketjap en suiker en giet dit ook over het vlees. Hussel door elkaar en zet voor 1-3 uur in de koelkast.
Meng de ingredienten van de dressing door elkaar tot 'n goede dressing, proef en voeg evt nog wat limoen of olie toe naar smaak.


Heerlijk met biefstuk en lekker pikant

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak het vlees ca. 1/2 tot 1 minuut op matig vuur. Haal ze uit depan en laat ze iets afkoelen.

Serveertip

Meng de dressing nog 'n keer goed door elkaar en giet over het vlees. Rangschik het vlees op slaablaadjes met ui,koriander en munt. Lekker met stokbrood.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pg
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top