makkelijke kaneelbroodjes

  • Scandinavisch, Banket
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 03-07-2002
  • makkelijke kaneelbroodjes

    Makkelijke kaneelbroodjes

    Makkelijke kaneelbroodjes

Andere naam: Cinnamon rolls

Deel dit recept

Ingrediënten
Voor de broodjes:
1 pak witbroodmix
melk
boter
150 gr pecannoten (of walnoten, amandelen)
2 eetlepels kaneel
200 gr bruine suiker

Voor het glazuur:
150 gr gezeefd poedersuiker
3 eetlepels appelsap

Voor de garnering:
12 pecannoten (of andere noten)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Kneed voor de cinnamon-rolls volgens de aanwijzingen op de verpakking een gistdeeg van het witbroodmix met melk boter en laat het deeg rijzen.
Vet een springvorm van 24 cm doorsnee in en klem een stuk bakpapier tussen de bodem en de rand.
Hak de pecannoten fijn en vermeng het met de kaneel en de bruine suiker.

Bereidingswijze

Kneed het deeg door en rol het uit tot een lap van ? 45 x 25 cm.
Bestrijk het deeg met gesmolten boter en beleg het met het notenmengsel.
Rol de lap vanaf de lange kant op en snijd de deegrol in 12 gelijke stukken.
Schik de deegrolletjes rechtop in de vorm, dek ze met een vochtige doek af en laat ze een half uur rijzen.
Bak de rolletjes bij 200?C in 30 minuten goudbruin.
Roer intussen glazuur van de gezeefd poedersuiker en het appelsap.

Serveertip

Maak de springvormrand los en schuif de warme taart op een schaal (het bakpapier mag eronder blijven), lepel er direct het glazuur over en garneer de rolletjes met een pecannoot.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten