Kippenragout met kerrie en selderij
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 03-07-2002
Categories: gevogelte
Servings: 8 Personen
Van: "jantenkate"
Ingrediënten
500 g Gaar kippenvlees3 Uien
2 Stengels witte selder
100 g Boter
1 Knoflookteentje
1 Stoofappel
1 T Bloem
2 T Kerriepoeder
1 T Tomaten-puree
1/4 l Verse room
Zout
Peper
Bereidingswijze
Snij het kippenvlees in blokjes en hak uien en selder fijn. Fruit ui
en selder 5 minuten aan in de hete boter en pers daarover het
lookteentje uit. Voeg de geschilde, ontpitte en in blokjes gesneden
appel toe en laat 5 minuten mee-stoven. Bestuif met bloem en kerrie,
draai het vuur lager en roer er de tomatenpuree en de room door.
Voeg het gare kippenvlees toe en laat alles nog een vijftal minuten
doorwarmen en indikken. Kruid met peper en zout en schep over in
nestjes van aardappelpuree, warme bladerdeegpasteitjes of een
tulband van rijst of serveer als lepelhapjes of in kleine hartige
flensjes.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties