Kippenragout met kerrie en selderij

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-07-2002

Categories: gevogelte
Servings: 8 Personen
Van: "jantenkate"

Deel dit recept

Ingrediënten
500 g Gaar kippenvlees
3 Uien
2 Stengels witte selder
100 g Boter
1 Knoflookteentje
1 Stoofappel
1 T Bloem
2 T Kerriepoeder
1 T Tomaten-puree
1/4 l Verse room
Zout
Peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snij het kippenvlees in blokjes en hak uien en selder fijn. Fruit ui
en selder 5 minuten aan in de hete boter en pers daarover het
lookteentje uit. Voeg de geschilde, ontpitte en in blokjes gesneden
appel toe en laat 5 minuten mee-stoven. Bestuif met bloem en kerrie,
draai het vuur lager en roer er de tomatenpuree en de room door.
Voeg het gare kippenvlees toe en laat alles nog een vijftal minuten
doorwarmen en indikken. Kruid met peper en zout en schep over in
nestjes van aardappelpuree, warme bladerdeegpasteitjes of een
tulband van rijst of serveer als lepelhapjes of in kleine hartige
flensjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten