Zeetong Caruso

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-07-2002

Genoemd naar de grote Italiaanse tenor; een kok in New York droeg het aan hem op.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-8 filets van zeetong
-sap van 1/2 citroen
-zout
-blikje kreeft (140 g)
Voor de visfumet:
-1/4 l water
-1/8 l witte wijn
-sap van 1/2 citroen
-zout,witte peper en 1 laurierblad
Voor de saus:
-30 g boter , 30 g bloem
-4 eetlepels room
Verder : 1 tomaat
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
-houten pennetjes

Voorbereiding

-dep de tongfilets droog en bedruppel ze met citroensap en wat zout
-plaats ze in een schaal met een deksel en laat 10 min intrekken
-kreeftenvlees laten uitlekken en ontdoen van kraakbeen e.d.

Bereidingswijze

-verdeel de kreeft over de tongfilets
-rol de filets op en vaststeken met een houten pennetje
-het water met de wijn,en citroensap aan de kook brengen
-voeg er versgemalen peper,zout en laurier aan toe
-plaats de tongrolletjes in het vocht
-deksel op de pan en op een klein vuur tegen de kook aan laten gaar worden in circa 10 min
-met een schuimspaan de rolletjes voorzichtig uit de bouillon halen en laten uitlekken
-de tongrolletjes in een warme schotel zetten, deksel erop en warm houden
Voor de saus :
-boter laten smelten en de bloem al roerende in 3 minuten laten wennen
-blijven roeren en de hete bouillon erbij gieten tot er een egale saus ontstaat
-de saus 5 min zachtjes laten doorkoken
-pan van het vuur
-de room erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout
-giet de saus over de tongrolletjes
-de tomaat pellen en in achten snijden; op elk rolletje een partje tomaat zetten

Serveertip

Direct serveren

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten