Kipfilet met milde kerriesaus
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 03-07-2002
Deze kerrieragout is makkelijk en door zijn milde smaak ook populair bij de kinderen.
Ingrediënten 4 personen
2 eetlepels boter2 sjalotjes (gesnipperd)
2 eetlepels milde kerriepoeder
150 gram champignons
350 gram kipfilet
2 kruidenbouillonblokjes of kippenbouillonblokjes
2 eetlepels bloem
Bereidingswijze
De hoeveelheden in de ingredientenlijst zijn bij benadering.
Pocheer de kip (ca. 15 minuten) in 1 liter water met 2 kruidenbouillonblokjes.
Smelt de boter in een hapjespan, fruit de sjalotjes, voeg de kerrie toe en laat ook deze even meefruiten (niet te lang anders wordt ze bitter). Voeg de champignons toe.
Wanneer de champignons beginnen te garen strooi je de bloem over het mengsel heen.
Maak een roux door het scheutje voor scheutje toevoegen van kippebouillon tot de ragout de gewenste dikte heeft. Snij de kipfilet in stukjes en voeg toe.
Serveertip
Lekker met pandanrijst en komkommer.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties