fouroe nanga tomati

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 03-07-2002

kipgerecht met tomaten

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
8 stukjes kip drumsticks
100 gr. margarine
2 middelgrote tomaten
1 middelgrote ui
2 grote teentjes knoflook
2 eetl. zonnebloemolie
2 laurierblaadjes
2 kleine blikjes tomatenpuree
2 kleine bouillonblokjes
1/2 liter gekookt water
5 takjes selderie
1 madame jeanette
kruiden:
zwarte peper
zout
2 eetl. worcestersaus
1/2 theel. nootmuskaat
2 theel. paprika

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote hapjespan

Voorbereiding

was de kip goed en marineer ze met de bovenstaande kruiden. laat de kip ongeveer 10 min. staan

Bereidingswijze

Verhit de margarine en bak de stukjes kip om en om bruin. Haal de kipstukjes eruit en laat ze afkoelen. De margarine wordt niet meer gebruikt. Snijd de tomaten in kleine stukjes. Snijd de ui en knoflook zeer fijn en frui ze glazig in 2 eetlepels zonnebloemolie, darrna de de stukjes tomaat en laurierblaadjes erbij doen. Voeg dan toe:tomatenpuree,bouillonblokjes,de stukjes kip en het gekookte water. Leg het deksel op de pan,zet het vuur op de laagst stand en laat het geheel ongeveer 3 kwartier indikken. Voeg daarna toe:de fijngehakte selderie en 1 madame jeanette en laat dit nog een kwartier sudderen. Let erop dat de madame jeanette niet stkkookt. Haal voor het opdienen de madame jeanette eruit.

Serveertip

lekker met rist en salade

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten