Spelt, gekookt

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 03-07-2002

Basisrecept!
Houd rekening met de weektijd van de speltkorrels.

Deel dit recept

Ingrediënten
  • 250 gram speltkorrels
  • water
Eventueel:
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

De speltkorrels wassen in een halve liter water en ze een nacht laten weken.

Bereidingswijze

De korrels in het weeknat opzetten en 1/4 tot een 1/2 liter water toevoegen al naar gelang de hoeveelheid die de korrels nog op kunnen nemen.
Langzaam aan de kook brengen en plm. 1 uur op een laag pitje laten koken.
Eventueel 1 theelepel zout en 1/2 theelepel marjolein, koriander of basilicum toevoegen.

Serveertip

Lekker met bijvoorbeeld een stoofpotje van knolselderij, wortel, ui, knoflook en kerrie.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten